Viulisti Johannes Põlda aloittaa Tampere Filharmonian konserttimestarina

Orkesterin kevät 2023 käynnistyy uuden konserttimestarin Johannes Põldan kanssa. Hän esiintyy uudessa tehtävässään ensi kertaa Tampere Filharmonian kevätkauden avauskonsertissa Tampere-talossa 13.1.

Virolainen viulisti Johannes Põlda aloittaa Tampere Filharmonian konserttimestarina 9.1.2023. Aiemmin Põlda on toiminut muun muassa Lapin kamariorkesterissa toisena konserttimestarina ja Eesti Sinfoniettassa ensimmäisenä konserttimestarina. Tampereelle hän tulee Kuopion kaupunginorkesterin ykkösviulun äänenjohtajan paikalta.

– Olen erittäin iloinen ja otettu uudesta tehtävästäni Tampere Filharmonian konserttimestarina. Työskentelin Tampereella muutaman viikon ajan viime syksynä, ja vaikutuin orkesterin upeasta soinnista, energiasta ja joustavuudesta. Nyt tuntuu hienolta palata. Kevään monipuolisen konserttiohjelmiston myötä pääsen tutustumaan Tampere Filharmonian kapasiteettiin syvemmin, Johannes Põlda kertoo.

– Toivotamme Johanneksen lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme ja Tampereelle. Olemme iloisia, että saimme hänet konserttimestariksemme ja yleisömme pääsee nauttimaan hänen upeasta taiteellisesta osaamisestaan ja innostavasta liidaamisestaan, kiittelee Tampere Filharmonian intendentti Eija Oravuo

Johannes Põlda on esiintynyt muun muassa Tallinnan kamariorkesterin, Viron kansallisen sinfoniaorkesterin, Eesti Sinfoniettan, Haapsalun kaupunginorkesterin sekä Kuopion kaupunginorkesterin solistina. Vuonna 2018 hän sijoittui kolmanneksi Viron yleisradioyhtiön televisioimassa Klassikatähed-musiikkikilpailussa.

Põlda aloitti viulutunnit kolmevuotiaana Virossa. Vuonna 2012 hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa professori Mari Tampere-Bezrodnyn johdolla. Hän on myös opiskellut Yhdysvalloissa Eastman School of Musicissa professori Oleh Krysan johdolla.

Uusia muusikoita ja hallintotiimin jäseniä

Kaudella 2022/23 orkesteri on koesoittojen perusteella kiinnittänyt myös muita vakituisia muusikoita. Xiang Guo aloitti trumpetin äänenjohtajana viime elokuussa. II-viulun soitinryhmä täydentyy Linda Halmeen ja Anni Ylikallion aloittaessa tammikuussa.

Tampere Filharmonian hallinto vahvistuu, kun musiikin maisteri ja kasvatustieteiden maisteri Anu Piispanen aloittaa apulaisintendenttinä 1.2.2023. Hän siirtyy Tampereelle Kuopion Konservatoriosta tuottaja-tiedottajan tehtävästä. Yhteiskuntatieteiden maisteri Leena Mäki-Suominen aloitti orkesterin viestintäsuunnittelijana elokuussa 2022. Hän on aiemmin työskennellyt markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä muun muassa elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampereessa ja matkailuorganisaatio Visit Tampereessa.

Kevään sinfoniakonsertit alkavat perjantaina 13.1. klo 19 kapellimestari Dima Slobodenioukin johdolla, solistina viulisti Bomsori Kim. Tampere Filharmonian, ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin ja yleisön yhteinen taival huipentuu tähän kevääseen. Yleisön rakastama maestro johtaa Tampereella kolmasti, tammi-, maalis- ja toukokuussa. Tuplakonsertteina soitetaan Fantastisia tarinoita to 26.1. ja pe 27.1. sekä Kaukainen valo to 2.3. ja pe 3.3.2023. Kevätkauden huipentaa Rouvalin jäähyväiskonsertti lauantaina 27.5.

Liput kaikkiin Tampere Filharmonian kevään konsertteihin Tampere-talon lipunmyynnistä, Kulttuurimyymälä Aplodista sekä Lippu.fi-myyntikanavista.

Lisätietoja:

Eija Oravuo
Intendentti, Tampere Filharmonia
p. +358 50 388 7133
eija.oravuo@tampere.fi

Leena Mäki-Suominen
Viestintäsuunnittelija, Tampere Filharmonia
p. +358 50 388 7168
leena.maki-suominen@tampere.fi

Tampere Filharmonia on täysimittainen 97 muusikon sinfoniaorkesteri, joka toimii Suomen suurimmassa konserttisalissa Tampere-talossa. Orkesterin historia alkaa vuodesta 1930 ja Tampereen kaupunginorkesteri siitä tuli vuonna 1947. Sinfoniakonserttien lisäksi Tampere Filharmonia soittaa vuosittain oopperaa ja balettia ja konsertoi Tampere Biennalessa. Sillä on myös oma kamarimusiikkisarja Faunien iltapäivä. tamperefilharmonia.fi

Kuva: Tampere Filharmonia