Apua Ukrainalle! -tukikonsertilla humanitaarista apua Ukrainaan

Tamperelaiset taidelaitokset järjestävät yhteistyötahojensa kanssa monitaiteisen tukikonsertin Ukrainan kriisin uhreille keskiviikkona 16. maaliskuuta klo 19 Tampere-talon Isossa salissa. Apua Ukrainalle! -tukikonsertin tuotto ohjataan lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Tukikonsertissa Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Jan Söderblom,ja sen juontavat näyttelijät Petra Karjalainen ja Panu Raipia. Konsertin suojelijana toimii Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

”Tampereen kaupunki avustaa ukrainalaisia raha- ja tarviketuella ja valmistaudumme ottamaan vastaan Ukrainasta pakenevia. Sota on koskettanut Tampereella syvästi, sillä ystävyyskaupunkimme Kiova on sodan keskipisteessä. Apua Ukrainalle! -tukikonsertti on arvokas yhteisponnistus ja lisäkeino, jolla voimme tukea sodasta kärsiviä”, Ikonen sanoo.

Tukikonsertissa Tampere-talon Ison salin lavalle nousee vaikuttava joukko artisteja. Konsertissa kuullaan otteita Ukrainan Donetskin alueella syntyneen säveltäjä Sergei Prokofjevin (1891–1953) rakastetusta Romeo ja Julia -sarjasta, jota rytmittävät Sorin Sirkus ja Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin näyttelijöiden lausuntataide. Lausujina esiintyvät mm. Heidi Kiviharju, Elisa Piispanen, Saska Pulkkinen ja Arttu Soilumo ohjaajanaan Hilkka-Liisa Iivanainen.

Sopraano Anu Komsi esittää kiovalaisen Reinhold Glièren (1875–1956) Konserton koloratuurisopraanolle ja orkesterille, ja baritoni Tommi Hakala tarttuu Richard Wagnerin (1813–1883) Lentävän hollantilaisen monologiin. Konsertin päättää Jean Sibeliuksen (1865–1957) sinfoninen runo Pohjolan tytär.

Tukikonsertin lipulla voi vierailla koko konserttipäivän ajan Tampere-talossa sijaitsevassa Muumimuseossa. Myös Sara Hildénin taidemuseo, Vapriikki ja Tampere-talon kumppanit Aican ja Akun Tehdas ovat mukana hankkeessa, joten konsertit tuotot voidaan ohjata täysin lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin kautta eniten tukea tarvitseville.

”Tukikonsertin keskiössä ovat rauha, ihmisyys ja inhimillisyys. Toivoisin, että ihmiset voisivat kaikkien kamalien uutisten keskellä myös hengähtää ja virkistyä taiteen ympäröimänä”, Tampere Filharmonian intendentti Eija Oravuo kertoo.

”Niin taiteilijoilla kuin yleisöillä on kova huoli Ukrainan sodan jalkoihin jääneistä ihmisistä ja tarve toimia. Apua Ukrainalle! -konsertin avulla me Tampereen alueen taideyhteisön toimijat, taiteilijat ja yhteistyökumppanimme voimme tarjota ihmisille konkreettisen tavan auttaa ja kerääntyä yhteen rauhan ja rajat ylittävän taiteen puolesta”, Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas kertoo.

Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon lahjoitetuilla varoilla turvataan ihmisten perustarpeita. Punainen Risti toimittaa vettä, ruokaa, suojaa ja terveyspalveluita sekä auttaa kadonneiden etsinnässä.

Punaisen Ristin lipaskerääjät ovat tukikonsertin ajan Tampere-talon aulassa. Lipaskerääjät voivat kerätä rahaa sekä lippaisiin että korttimaksuina iZettle-laitteilla. Kansainvälinen Punainen Risti on toiminut Ukrainan konfliktialueella koko lähes kahdeksan vuotta kestäneen konfliktin ajan. Myös Suomen Punainen Risti on toimittanut vuosien ajan tukea Ukrainaan.

Tukikonsertin liput ovat nyt myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa ja Tampere-talon lipunmyynnissä. Peruslippu kustantaa 49 euroa. Lisäksi konserttikävijöiden on mahdollista lisätä ostamansa lipun hintaan lisätukea joko 50, 100 tai 150 euron arvosta.

Lisätiedot

Anna-Kaisa Ikonen
Pormestari
Tampereen kaupunki
puh. +358 3 5656 6400
puh. +358 400 780 866 (sihteeri Ritva Vakkuri)
anna-kaisa.ikonen@tampere.fi

Paulina Ahokas
Toimitusjohtaja
Tampere-talo Oy
Puh. +358 3 243 4100
paulina.ahokas@tampere-talo.fi

Eija Oravuo
Intendentti
Tampere Filharmonia
Puh. +358 50 3887133
eija.oravuo@tampere.fi

Konsertissa mukana olevat tahot
Aamulehti
AiCan
Akun Tehdas
Lippupiste
Sara Hildénin taidemuseo
Sorin Sirkus
Suomen Punainen Risti Tampereen osasto
Tampere Filharmonia
Tampereen kaupunki
Tampereen Komediateatteri
Tampereen Ooppera
Tampereen Taidemuseo
Tampere-talo
Tampereen Teatteri
Tampereen Työväen Teatteri
Vapriikki