Tampere Biennale -konserttiin ohjelmistomuutos – Sipe Santapukin Ukkonen mukaan ohjelmaan

Perjantaina 3. huhtikuuta 2020 esitettävän Tampere Biennale -konserttimme ohjelmisto muuttuu. Uuno Klamin teos Merikuvia orkesterille poistuu ohjelmasta ja sen korvaa Sipe Santapukin sinfoninen runo Ukkonen. Santapukin teos saa kantaesityksensä Sinfonia Lahdessa tammikuussa 2020.

Rockyhtye Apulannan rumpalina tunnettu Santapukki luonnehti orkesteriteostaan Helsingin Sanomissa taannoin seuraavasti:

”Yritin tehdä sellaista musiikkia, joka koskettaisi. Että löytyisi sellaiset nuotit ja melodiapätkät, jotka tuntuisivat ilman tekstiäkin sykähdyttäviltä”, Santapukki kertoo.

Muut konsertissa kuultavat teokset ovat Ville Raasakan (s. 1977) Black cloud, under ground, Usko Meriläisen (1930–2004) Kitarakonsertto ja kantaesityksensä saava Sanna Ahvenjärven (s. 1972) ja Tapio Lappalaisen (s. 1973) Water, joka on Tampere Filharmonian tilausteos.

Konsertin johtaa nopeasti kapellimestarimaailman keskiöön kivunnut Taavi Oramo (kuvassa), joka tunnetaan myös laulajana ja elektronisen musiikin tekijänä.

”Konsertissa kuullaan neljä täysin erilaista teosta, joten odotan siitä modernin musiikin monimuotoisuuden juhlaa”, Oramo pohtii.

”Ohjelman kantava ajatus on luonto ja sen eri elementit. Teoksia määrittelee niiden harvinaisuus ja sävellystyylien erilaisuus. Odotan erityisellä mielenkiinnolla, millaiseksi Ahvenjärven ja Lappalaisen yhteissävellys rakentuu”, Tampere Filharmonian intendentti Juha Ahonen kertoo.

Biennale-konsertin solistina loistaa monipuolinen kitaristi Ismo Eskelinen, jota on ylistetty niin Bach-tulkinnoista kuin aikamme säveltäjien nykyteosten kantaesityksistä.