Tampere Filharmonian intendentiksi valittiin Eija Oravuo

Tampere Filharmonian intendentiksi on valittu valtiotieteiden maisteri Eija Oravuo. Hän on Tampere Filharmonian pitkäaikainen apulaisintendentti, joka on toiminut vt. intendenttinä toukokuusta 2021 alkaen sekä vuosina 2011–12.

Intendentti johtaa, suunnittelee ja kehittää Tampere Filharmonian toimintaa sekä vastaa sen hallinnosta, taloudesta ja tuloksellisuudesta, toimii orkesterin hallinnollisena esimiehenä ja hallintohenkilökunnan lähiesimiehenä sekä osana Tampereen Kulttuurin palveluryhmän johtoryhmää. Intendentti suunnittelee orkesterin taiteellista toimintaa yhdessä ylikapellimestarin kanssa.

– Tampere Filharmonia on upea sinfoniaorkesteri, ja olen iloinen, että pääsen koko orkesterin kanssa kehittämään toimintaamme eteenpäin. Teemme vaikuttavia musiikkielämyksiä moninaisille yleisöille. Tartumme innokkaasti yhteistyöhön niin kulttuuritoimijoiden, yritysten kuin muidenkin tahojen kanssa: yhdessä voimme saavuttaa enemmän, Eija Oravuo sanoo.

Oravuolla on monipuolinen kokemus musiikki- ja kulttuurialalta. Hän on aiemmin toiminut muun muassa huilunsoiton opettajana ja muusikkona. Oravuon koulutuksessa musiikkialaan yhdistyvät kansainväliset suhteet, johtaminen ja markkinointi.

Vuosien 2018–20 ajan Oravuo toimi Tampereen kulttuuripääkaupunkihankkeessa, aluksi vastaavana tuottajana ja sitten projektipäällikkönä vastuullaan hankkeen hallinnollinen johtaminen.

Tampereen kaupungin sivistyspalvelujen palvelualueen kulttuurin palveluryhmässä haettavan ollutta intendentin virkaa haki 14 henkilöä. Virka oli haettavana 18.10.–1.1.2021.

Tampereen oma sinfoniaorkesteri

Tampere Filharmonia on täysimittainen 97 muusikon sinfoniaorkesteri, joka toimii Suomen suurimmassa konserttisalissa Tampere-talossa. Orkesterin taiteellisena johtajana on toiminut vuodesta 2013 alkaen ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali.

Sinfoniakonserttien lisäksi Tampere Filharmonia soittaa vuosittain oopperaa ja balettia ja konsertoi Tampere Biennalessa. Orkesterilla on myös oma kamarimusiikkisarja Faunien iltapäivä. Orkesterilla on Suomen ensimmäinen nuorisoklubi. Konserttivierailuja orkesteri on tehnyt eri puolille Eurooppaa, Yhdysvaltoihin ja Japaniin. Orkesteri on tehnyt yli 50 levytystä.

Tampere Filharmonian historia alkaa vuodesta 1930. Tampereen kaupunginorkesteri siitä tuli 1947, ja 2002 nimi vaihtui Tampere Filharmoniaksi.

Lisätietoja

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen, 050 411 3033, juha.ahonen@tampere.fi

Intendentti Eija Oravuo, 050 3887133, eija.oravuo@tampere.fi