Tampere Filharmonian uusi intendentti eroaa tehtävästään

Tampere Filharmonian uutena intendenttinä elokuun alussa aloittanut Kristiina Penttinen jättää virkansa vuodenvaihteessa. Ratkaisunsa syitä Penttinen kuvaa seuraavasti:

”Jatkuvista muutoksista on koitunut intendentille hallitsemattoman suuri työmäärä. Koen, etten tämän vuoksi ole pystynyt antamaan panostani niihin asioihin, joihin olisin halunnut, ja joita olisin sekä omien että orkesterin tavoitteiden kannalta pitänyt tärkeinä.

Tilanne ei vuodenvaihteenkaan jälkeen tule muuttumaan helpommaksi, pikemminkin päinvastoin. En ole valmis uhraamaan työlle vielä suurempaa osaa elämästäni, kuin olen tähän saakka jo tehnyt. Tässä tilanteessa en näe muuta ratkaisua kuin irtisanoutua tehtävästäni, niin kipeältä kuin minulle rakkaaksi tulleen orkesterin ja työyhteisön jättäminen tuntuukin.

Haluan sydämestäni kiittää työtovereitani, orkesterin muusikoita ja kaikkia yhteistyökumppaneita saamastani lämpimästä vastaanotosta sekä hyvästä yhteistyöstä.”

Tällä hetkellä ei ole tietoa, kuka tulee hoitamaan intendentin tehtäviä Penttisen jälkeen.

 

LISÄTIEDOT:

Kristiina Penttinen on matkoilla. Hän ei anna asiaa koskien muita lausuntoja tai haastatteluja.
Intendentin tehtävän täyttämistä koskevat tiedustelut: kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Lauri Savisaari, lauri.savisaari@tampere.fi