Sokan teoksen kokoonpanoon kuuluu perinteisten orkesterisoittimien lisäksi myös muun muassa kantele! Lavalla nähdään Tampere Filharmonian viulistit Anton Chausovskii ja Heidi Kuula, alttoviulisti Mihail Slobodjaniuk, sellisti Miika Jämsä, huilisti Malla Vivolin ja klarinetisti Janne Pesonen. Vierailevina muusikkoina mukaan tulevat saksofonisti Kalle Oittinen ja kantelemuusikko Eva Alkula. Teoksen johtaa Tampere Filharmonian ensiviulun vuorotteleva äänenjohtaja Maria Itkonen.
Teos sopii nimensä puolesta erinomaisesti tamperelaisen kamarimusiikkisarjan ohjelmistoon: ”Jo alkuvaiheessa teoksen kirjoittamista työnimeksi valikoitui Kaleva, jonka yöllisiä katuja vaellellessa teos on lähtenyt muovautumaan”, Sokka kertoo. Teoksen kolme osaa on nimetty ytimekkäästi: I Ensin II Toiste ja III Vielä.
Postminimalistisesta ja konemusiikkivaikutteisesta sävelkielestään tunnettu Sokka pidättäytyy luonnehtimasta Kaleva-teostaan tarkemmin: ”En halua kuvailla sen enempää. Itselleni se on rakkainta musiikkia, jota maa kantaa.”
Kaleva-teoksen kantaesityksen lisäksi sunnuntain konsertissa kuullaan saksalaisromantikko Robert Schumannin pianokvintetto sekä 1600-luvun, 1700-luvun ja nykypäivän musiikkia pasuunatriolla. Konsertin juontaa Tampere Filharmonian apulaisintendentti Eija Oravuo.
Suomi 100 -teema jatkuu myös muissa Faunien iltapäivä -kamarimusiikkisarjan konserteissa: sunnuntaina 22.10. vuorossa on Hannu Pohjannoron (s. 1963) Dutilleux-kilpailussa Ranskassa palkittu images, hommages -teos. Marraskuun kamarimusiikkikonsertissa soitetaan orkesterin nimikkosäveltäjänä toimineen Jouni Kaipaisen (1956─2015) klarinettikvintetto. Tamperelaisen musiikin lisäksi luvassa on muun muassa Aulis Sallista, Einojuhani Rautavaaraa, Maurice Ravelia, Arvo Pärtiä ja Dmitri Šostakovitšia.