Tampere Filharmonian konserttisyksy 2023 maistuu makealta ja tarjoaa jokaiselle jotakin

Ensi syksyn konserttikattaus pitää sisällään parhaan sekoituksen vanhaa ja uutta. Ikonisten orkesteriteosten rinnalla ohjelmistossa kuullaan Tampereen ja Suomen ensiesityksiä. Beethovenin pianokonserttojen sarja alkaa, ja kauden 2023/24 teemasäveltäjän James MacMillanin tuotanto tulee tamperelaisyleisölle tutuksi. Orkesterin uusi ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja Matthew Halls johtaa avauskaudellaan Tampereella 12 konserttia, joista syksyllä viisi.

On ilo soittaa konsertteja yleisöllemme, kun konserttisalit ja oopperatalot jälleen täyttyvät pandemian jälkeen. Muusikot ja taiteilijat tekevät työtään omistautuneesti ja uudella palolla. Voimaa ja uskoa saamme yleisöstä sekä kohtaamisista konserteissa. Olen ylpeä voidessani aloittaa Tampere Filharmonian ylikapellimestarina kaupungissa, jossa kulttuuria ja taide-elämää todella arvostetaan, sanoo Matthew Halls.

Halls toimii myös Tampere Filharmonian taiteellisena johtajana. Kauden 2023/24 konserttiohjelman suunnittelussa lähtökohtana on ollut tarjota yleisölle monenlaisia musiikillisia elämyksiä, sekä tuoda esiin orkesterin monipuolisuutta.

Tampere Filharmonia on orkesteri, joka tunnetaan innostuvana ja innovatiivisena, ja siihen halusin heti tarttua. Orkesteri on uskomattoman monipuolinen. Barokin, klassismin ja romantiikan helmien lisäksi tulemme koko kauden aikana tarjoamaan yleisöllemme maailman ja Suomen kantaesityksiä, ja jopa uunituoreita teoksia suoraan säveltäjän työpöydältä, lupaa Halls.

Syksyssä soivat monet 1700-luvun klassismin suurnimien merkkiteokset, mm. Mozartin Requiem, Beethovenin pianokonsertot ja Haydnin sinfonia nro 96 ”Ihme”.  Romantiikan sykkivästä ytimestä kuullaan esimerkiksi Tšaikovskin viulukonsertto ja viides sinfonia, sekä Brahmsin ja Schumannin sinfoniat. Skandinaavista kansallisromantiikkaa edustavat esimerkiksi Griegin Peer Gynt ja Nielsenin toinen sinfonia, ja Sibeliuksen teokset itseoikeutetusti.

Ensi kertaa Tampereella soivat Donnacha Dennehyn Brink ja Pulitzer-palkitun Andrew Normanin lyömäsoitinkonsertto Switch solistina Colin Currie, sekä kauden 2023/24 teemasäveltäjän Sir James MacMillanin teokset, joista sinfonia nro 4 Suomen ensiesityksenä.

Halls johtaa avauskaudellaan Tampereella 12 konserttia, joista syksyllä viisi. Kauden avauskonserttia 31.8. juhlistetaan Sibeliuksen rakastetulla viidennellä sinfonialla ja MacMillanin läpimurtoteoksella Isobel Gowdien tunnustus. Skottisäveltäjän teemavuosi huipentuu Tampereen-vierailuun ja hänen itse johtamaansa konserttiin keväällä 2024.

Aikamme ylistetyimpiin Beethoven-tulkitsijoihin kuuluva Paul Lewis esittää tulevien vuosien aikana Tampereella säveltäjän kaikki pianokonsertot, joista tänä syksynä kuullaan kolme. Sarja alkaa avauskonsertissa 31.8. runollisella Beethovenin neljännellä pianokonsertolla, ja 29.9. Lewis x Beethoven2 -konsertissa vuorossa ovat pianokonsertot nro 1 ja 2.

Syyskauden ohjelmavalinnoissa muistetaan myös säveltäjien merkkivuosia. György Ligetin Lontano soitetaan säveltäjän 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 22.9. 125-merkkivuottaan viettävän George Gershwinin musiikkia kuullaan jo Tampere Filharmonian Puistokonsertissa 12.8., lisäksi Rhapsody in Blue eli Sininen rapsodia löytyy herkullisen Hollywood-teemaisesta konserttiohjelmasta 10.11.

Toivotun paluuvierailun kapellimestarina tekevät mm. Hannu Lintu, Emilia Hoving, Joshua Weilerstein ja Tabita Berglund. Orkesterin omista riveistä 15.12. konsertin solistiksi astuu konserttimestari Johannes Põlda.

Tampere Filharmonian syksyn 2023 konserttiohjelma sekä 2023/24 kausisarja julkistettiin torstaina 4.5. klo 17:30 Tampere-talon Maestro-tilassa.

Ensi syksyn ja koko kauden 2023/24 kausisarjan myynti on alkanut.

Tästä suoraan kausikorttiostoksille!
TAMPERE FILHARMONIAN KAUSIKORTIT 2023-2024 – osta viralliset liput | lippu.fi

Lipunmyynnin tärkeät päivämäärät

KAUSIKORTIT
Syksyn 2023 ja koko kauden 2023/24 orkesterikonserttien kausikortit tulevat myyntiin to 4.5.2023 klo 18:30. Kausikortteja myydään syksyn ensimmäiseen konserttiin 31.8. saakka, tai niin kauan kuin niitä on jäljellä.

YKSITTÄISLIPUT
Syksyn 2023 orkesteri- ja kamarimusiikkikonserttien sarja- ja yksittäisliput tulevat myyntiin ma 22.5.2023 klo 9:00.

Liput Tampere-talon Lipunmyynnistä, Kulttuurimyymälä Aplodista tai Lippu.fi-myyntikanavista.

Lue lisää Tampere Filharmonian konserttilipuista.