Yllätysten ilta – rennot jatkot konsertin jälkeen!

Perjantaina 29.9. tapahtuu jotain uutta ja mielenkiintoista, kun konsertin jälkeen Tampere-talon aulatiloissa järjestetään ensimmäistä kertaa Yllätysten ilta. Idea rennoista jatkoista sai alkunsa uuden ylikapellimestarimme Matthew Hallsin aloitteesta – voisiko konserttisalin hyvää tunnelmaa jatkaa vielä pidemmälle iltaan? Näin syntyi idea rennosta musiikillisesta hetkestä, jonka aikana muusikot ja kuulijat pääsevät kohtaamaan toisensa vielä läheisemmin kuin Isossa salissa konsertin aikana.

Kaikkea emme halua ohjelmasta paljastaa, mutta luvassa on kamarimusiikkia Ison salin aulatiloissa Tampere-talon toisessa kerroksessa. Esiintymässä saatetaan nähdä tällä viikolla myös joku, joka ei tavallisesti konserteissamme soita. Yllätysten ilta alkaa 10-15 minuuttia konsertin päättymisen jälkeen ja ohjelman kesto on noin 30 min. Tilaisuuteen saa tulla vapaasti.

Tervetuloa viihtymään yhteisille rennoille jatkoille, jossa myös Tampere-talon ravintolapalvelut ovat auki!

Yllätysten ilta järjestetään osana seuraavia konsertteja:

29.9. Lewis X Beethoven² (Aamulehden nimikkokonsertti)
Huippupianisti Paul Lewis, ylikapellimestari Matthew Halls ja Tampere Filharmonia esittävät kaikki Beethovenin viisi pianokonserttoa vuosina 2023−2025. 29.9. konsertissa kuullaan konsertot nro 1 ja 2. Sarja saa jatkoa kaudella 2024/25.

3.11. Sielun vaelluksia
Aikamme soitetuimpiin säveltäjiin kuuluvan, kautemme teemasäveltäjän James MacMillanin ylistetty, tummiin varjoihin kietoutunut neljäs sinfonia yhdistää renessanssihymnin ja nykymusiikin voiman järisyttävällä tavalla. Ihmisyyden ytimiin pureutuva ilta huipentuu W. A. Mozartin kuolinvuoteellaan kirjoittamaan Requiemiin.

24.11. Ihmeiden ilta
Pulitzer-palkitun Andrew Normanin Switch vie kuulijat lyömäsoitintaikuri Colin Currien valtakuntaan – rajattomien mahdollisuuksien maahan, jossa kaaoksen ja kontrollin ero on määrittelykysymys. Joseph Haydnin sinfonia nro 96 viehättää raikkaalla klassismillaan, kun taas Johannes Brahmsin toinen sinfonia soi valon ja ilon ylistystä runsaan romantiikan hengessä.

Perjantain 29.9. konsertti Lewis X Beethoven² on osa Tampereen päivän ohjelmaa, josta voi lukea lisää täältä: https://tampereenpaiva.tampere.fi/