Ajankohtaista

Ohjelmanmuutos Tampere Filharmonian Virtauksia tulevaan -konsertissa 12.4.

Ajankohtaista
21.2.2024 Tampere Filharmonian Virtauksia tulevaan -konsertin pe 12.4. 2024 klo 19 ohjelma muuttuu. Agata Zubelin teos Outside the Realm of Time jää pois. Sen tilalla esitetään Unsuk Chinin teos Alice in Wonderland: Puzzles and Games, jonka solistina kuullaan sopraano Piia Komsia. Konsertin johtaa kapellimestari Olari Elts.

Sivu latautuu uudelleen valinnan jälkeen.

Tampere Filharmonian keväässä tutun ja uuden juhlaa

16.12.2023 Kevätkaudella 2024 haluamme jakaa kanssanne kiehtovia musiikkielämyksiä ja Tampere Filharmonian soiton parhaimmillaan. Orkesteristamme erityisen tekee sen hieno monipuolisuus ja sitoutuminen kaikkien aikakausien musiikkiin. Konserteissa pyrimmekin tarjoamaan kuulijoillemme jännittäviä yhdistelmiä ensiesityksistä, tutuista helmistä ja oudommista löydöistä.
Ajankohtaista

Tampere Filharmonian keväässä loistavat kansainväliset tähtisolistit

23.11.2023 Orkesterin kevät tarjoaa särmää, suuruutta ja unohtumattomia hetkiä suuren orkesterin, huippusolistien ja monipuolisen ohjelmiston parissa. Solistikaarti hakee vertaistaan kansallisella ja jopa kansainvälisellä tasolla. Kevät huipentuu teemasäveltäjä Sir James MacMillanin johtamaan konserttiin, ja kauden päättää Mahlerin kuorosinfonia ”Ylösnousemus” ylikapellimestari Matthew Hallsin johtamana.
Ajankohtaista

Abba-konsertti Rajattoman kanssa käynnistää kevään

25.10.2023 Thank You for the Music -konsertissa unohtumattomat diskohitit soivat sinfoniaorkesterisovituksina, kun lauluyhtye Rajaton saapuu Tampere Filharmonian vieraaksi. Tämä konsertti yhdistää sukupolvet ja genret! Konsertit to-pe 11.1.-12.1.2024, torstain lisäkonsertin lipunmyynti alkaa ma 4.12.
Ajankohtaista

Valokuvataiteilija tallensi orkesterilaisten soivan elämän muotokuviin

12.9.2023 Valokuvataiteilija Jari Arffman on dokumenttiprojektissaan seurannut tamperelaisia töidensä äärellä, nyt hänen katseensa on kohdistunut Tampere Filharmoniaan. Tampere-talon Talvipuutarhassa syyskuun loppuun asti esillä oleva valokuvanäyttely raottaa verhoa orkesterin muusikoiden ja työntekijöiden elämään konserttien ja harjoitusten ulkopuolella.
Ajankohtaista

Puistokonsertti 12.8. tuo elokuva- ja näyttämömusiikin Sorsapuistoon

5.5.2023 Tampere Filharmonian loppukesän perinteinen Puistokonsertti soitetaan Sorsapuistossa lauantaina 12. elokuuta 2023. Tämän vuoden teema on elokuva- ja näyttämömusiikki, ja ohjelmisto muistaa 125-vuotisjuhlavuotta viettävää säveltäjä George Gershwiniä. Konsertin johtaa orkesterin uusi ylikapellimestari Matthew Halls, ja solistina laulaa sopraano Helena Juntunen. Puistokonserttiin on vapaa pääsy, tervetuloa!
Ajankohtaista

Tampere Filharmonian konserttisyksy 2023 maistuu makealta ja tarjoaa jokaiselle jotakin

4.5.2023 Ensi syksyn konserttikattaus pitää sisällään parhaan sekoituksen vanhaa ja uutta. Ikonisten orkesteriteosten rinnalla ohjelmistossa kuullaan Tampereen ja Suomen ensiesityksiä. Beethovenin pianokonserttojen sarja alkaa, ja kauden 2023/24 teemasäveltäjän James MacMillanin tuotanto tulee tamperelaisyleisölle tutuksi. Orkesterin uusi ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja Matthew Halls johtaa avauskaudellaan Tampereella 12 konserttia, joista syksyllä viisi.
Ajankohtaista