Tässä ovat Tampere Filharmonian uudet kisällit!

Tampere Filharmonian vuonna 2020 alkanut Kisällitoiminta saa jatkoa kaudella 2021–22. Alkaneella konserttikaudella orkesterissa kisällioppia saavat viulisti Roope Jokinen, kontrabasisti Mika Nikkanen, viulisti Janita Oksanen ja huilisti Tuuli Orasuo.

Musiikinopiskelijat pääsevät osallistumaan täysikokoisen sinfoniaorkesterin työskentelyyn ekstrasoittajina ja saavat työstään opintopisteitä. Tampere Filharmonian kisälliohjelma on syntynyt yhteistyössä Tampereen Orkesteriakatemian kanssa.

Roope Jokinen: ”Opiskelen viimeistä vuotta musiikkipedagogiikkaa Tampereen ammattikorkeakoulussa. Olen ollut orkesteriakatemiatoiminnassa mukana sen alusta asti, ja kisälliksi pääseminen huipentaa tämän kaaren mielestäni parhaalla mahdollisella tavalla.”

Mika Nikkanen: ”Opiskelen musiikkipedagogiikkaa TAMK:ssa kolmatta vuotta, instrumenttinani kontrabasso. Aloitin musiikkiopintoni viulunsoitolla, mutta vaihdoin soitinta 13-vuotiaana. On mahtavaa ja innostavaa päästä soittamaan Tampere Filharmonian konsertteihin.”

Janita Oksanen: ”Opiskelen kolmatta vuotta musiikkipedagogiksi Tampereen ammattikorkeakoulussa instrumenttinani viulu. Kisälliksi pääseminen on mielestäni upea mahdollisuus saada kokemusta ja kehittyä orkesterisoitossa. Odotan innolla, että pääsen kokeilemaan arkea ammattiorkesterissa!”

Tuuli Orasuo: ”Opiskelen kolmatta vuotta Tampereen ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi. Eniten odotan kisällinä olemisessa sitä, että pääsen soittamaan ammattimuusikoiden kanssa. Nautin myös siitä, että saan istua orkesterin keskellä ja tuntea musiikin kehossani.”